Formani news
Home

FORMANI opent deuren van ’s werelds beste restaurant NOMA 2.0

Het NOMA restaurant werd vier keer verkozen tot het beste restaurant ter wereld. In 2016 sloot chef René Redzepi de deuren van het eerste NOMA restaurant, maar afgelopen jaar werd de nieuwe NOMA 2.0 geopend in Copenhagen, Denemarken. In het nieuwe restaurant worden de deuren letterlijk geopend door FORMANI.

De nieuwe huisvesting van het restaurant is een project van de BIG-Bjarke Ingels Group. BIG is een groep van architecten, designers, urbanisten, landschap professionals, interieur- en productdesigners, onderzoekers en uitvinders. De groep is gevestigd in Copenhagen, New York en Londen. Voor het interieur design is BIG de samenwerking aangegaan met het alom bekende Deense architectenbureau Studio David Thulsturp.

Het restaurant is gebouwd tussen twee meren, op het terrein van een beschermd ex-militair magazijn. De achterliggende gedachte van het ontwerp is om de individuele functies van het restaurant zo te organiseren, dat ze afzonderlijk van elkaar, toch met elkaar zijn verbonden. De gecreëerde sfeer is Scandinavisch zonder Noord-Europese clichés, eerlijk, simpel en niet overdreven. Om het design helemaal af te maken is er gekozen voor het deurbeslag en de toilet accessoires van de FORMANI ONE SERIES by PIET BOON in de kleur ‘satin black’.


Architecture by BIG-Bjarke Ingels Group
Interiordesign by Studio David Thulsturp
Photographs by Rasmus Hjortshoj