Formani news
Home

FORMANI: THE BRAND Our Story

FORMANI: The brand
FORMANI is een fabrikant van exclusief en hoogwaardig deur-, raam- en meubelbeslag. FORMANI is uitgegroeid tot een internationaal ‘Dutch design’ merk dat met een aantal zeer succesvolle en iconische collecties in 45 verschillende landen, wereldwijd, wordt verkocht.

Design centraal
Ons succes ligt voor een groot deel in ons design- en ontwikkeltraject. Vanuit onze aangeboren drive voor passie, streven wij continue naar innovatie en perfectie. Uniek aan onze manier van werken is het feit dat wij het design altijd centraal zetten. De esthetische lat wordt hierbij torenhoog gelegd om het perfecte design vervolgens te combineren met optimale functionaliteit en kwaliteit van onze producten. Dit met oog voor de kleinste details.

Inspireren en geïnspireerd
Wij houden ervan om mensen over de hele wereld te inspireren. In de designscene staan onze producten dan ook bekend als meer dan alleen een detail. Zelf houden wij er ook van om geïnspireerd te worden; om ons zelf telkens weer uit te dagen de beste collecties neer te zetten. Daarom besloten wij in 2009 een samenwerking aan te gaan met de Nederlandse topdesigner Piet Boon. Samen ontwikkelden we het design van de alom bekende ‘ONE’ collectie die wij vanaf dat moment wereldwijd, met succes zijn gaan vermarkten. Inmiddels, tien jaar verder, werken we buiten Piet Boon samen met nog zeven andere succesvolle designers, te weten: Edward van Vliet, Jan des Bouvrie, Bertram Beerbaum, Tord Boontje, Lázaro Rosa-Violán, Bob Manders en Mathieu Bruls.

Oog voor het kleinste detail
Hoewel ‘doorware’ vaak wordt gezien als een klein onderdeel van het geheel, geloven wij dat dit soort details het geheel kunnen maken of breken. De befaamde ontwerper Charles Eames verwoordde het niet voor niets als volgt: ‘The details are not the details, the details are the design’. Al onze collecties vormen één totaalconcept. De unieke combinatie van deur-, raam-, meubelbeslag en overige accessoires leidt ertoe dat één design door een heel object kan worden doorgetrokken en vormt zo een belangrijke rode draad in elk interieur.

OPEN UP!
Met maar liefst twaalf collecties en nummer dertien en veertien op komst werken wij achter de schermen volop aan nieuwe ontwikkelingen. Ook de komende jaren zullen wij weer de mooiste projecten over de hele wereld realiseren. Wij nemen u hierbij graag mee op wereldreis. OPEN UP!