Brand

story

Obsessed with details

FORMANI is de laatste decennia flink gegroeid. Van Nederlands familiebedrijf tot wereldwijd gerenommeerd designmerk. Van deurkruk tot totaalconcept. Van productontwikkeling in huis tot samenwerkingen met topdesigners. Deze ontwikkeling heeft alles te maken met ambitie en durf. Daarnaast is het motto ‘Obsessed with details’ kenmerkend voor alles wat wij doen. Van product tot proces en van strategie tot service. Want juist die details maken het verschil tussen goed en perfect. Want ‘good is the enemy of great’ bij FORMANI. 

0309_Formani_Factory.jpg
0290_Formani_Factory.jpg
0687_Formani_Factory.jpg

Gedeelde passies met designers

We werken samen met bekende topdesigners. Denk aan GenslerDavid RockwellBertram Beerbaum, Tord Boontje, Lázaro Rosa-Violán en Edward van Vliet. We beperken onszelf hierbij niet tot één designstroming of stijl. FORMANI kiest samenwerkingen op basis van gedeelde kernwaarden. Passie voor design, oog voor detail en hoge standaarden op het gebied van kwaliteit en vakmanschap. Neem onze samenwerking met Piet Boon. Deze startte in 2009 met de alom bekende ONE. Een collectie die inmiddels een waar designicoon te noemen is. En meer dan 10 jaar later maken we nog steeds prachtige dingen samen. 

Formani ONE_10166.jpg

Grensverleggende werkwijze

We dagen onszelf voortdurend uit om de grenzen te verleggen en vernieuwende producten te realiseren. Zo was eyecatcher FOLD bijvoorbeeld de eerste zwevende deurkruk zonder rozet. Dit is inherent aan onze werkwijze, waarbij design voorop staat en we pas daarna de rest optimaliseren. We leggen de lat hoog om samen met onze designers te komen tot het ultieme ontwerp. Vaak eenvoudig maar innovatief. Dat kan in de vorm zitten, zoals bij INC. Of juist in materiaalgebruik, zoals bij TWO. Daarna volgt een uitgebreid proces van engineering, sampling en testen. Met als doel het design te verenigen met de optimale functionaliteit en kwaliteit. Hier komen vakmanschap en technisch vernuft om de hoek kijken. We streven naar pure perfectie en stoppen niet tot we op alle vlakken tevreden zijn.

FORMANI FOLD_10262.jpg
FORMANI TWO_10018.jpg

Rode draad dankzij totaalconcept

Een interieurontwerp is pas geslaagd als alle elementen in balans zijn. Daarom vormen al onze collecties een totaalconcept. Dankzij de unieke combinatie van deurbeslagraambeslag, meubelbeslag en accessoires kan de gekozen signatuur of finish volledig worden doorgetrokken. Als een rode draad door het designproject. Want al lijkt ‘doorware’ misschien slechts een klein onderdeel van het geheel, wij geloven stellig dat dit soort details een ontwerp kunnen maken of breken.

one-b-3.jpg

Storytelling door design

Villa’s en luxe appartementen. Hotels en wellness centra. Restaurants en kantoren. Onze producten worden toegepast in de meest uiteenlopende settings. We vinden het geweldig om te zien hoe ze samen met andere designproducten de sfeer van een ruimte of gebouw beïnvloeden. We zijn dan ook altijd op zoek naar mooie stories en referenties die de kracht van ons deur- en raambeslag laten zien. Deel ze met ons! Dan zetten wij ze in om anderen te inspireren.

The wereld is ons speelveld

Ons hoofdkantoor bevindt zich in Nederland, waar het allemaal begon. We zijn echter al vele jaren actief in vijftig landen wereldwijd. Ons netwerk van distributeurs en agenten ondersteunt ons hierbij. Service en advies zijn dus altijd dichtbij. Daarin gaan we nét dat stapje verder. Zo hebben we een eigen maatwerk atelier en passen we waar mogelijk onze producten aan op de landsnormen voor deuren en sloten. Er zijn aangepaste lijnen voor o.a. Scandinavië, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Daardoor vindt u bij FORMANI altijd de perfect fit.

Welkom bij de FORMANI familie

Hoewel design centraal staat is architectonische hardware boven alles ook een zeer technisch product. Ons ervaren team zorgt samen met de dealers voor een zachte landing op dat vlak. Zij denken proactief mee en lossen de technische puzzel op. Iets wat overigens kenmerkend is voor de gehele ‘FORMANI familie’. Wij staan altijd klaar om vragen te beantwoorden of te ontzorgen. Met een glimlach, een gezonde dosis zelfkennis en een sprankje humor. Neem gerust contact op. We kijken ernaar uit.
 

Formani-PietBoon-47.jpg
Formani-PietBoon-36.jpg
Formani-PietBoon-51.jpg

Wishlist login

of maak een Wishlist account

Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en minimaal 1 hoofdletter en kleine letter bevatten.