Formani news
Home

German Design Award 2020 ARC series by Piet Boon

ONLANGS GELANCEERDE FORMANI BY PIET BOON ''ARC'' WINT GERMAN DESIGN AWARD 2020

De nieuwe ARC deurkruk, ontworpen door internationaal gerenommeerde design studio Studio Piet Boon en uitgegeven door fabrikant van deur-, raam- en meubelbeslag FORMANI, heeft de German Design Award 2020 gewonnen in de categorie “Excellent Product Design”. De jury roemt het welgevormde ontwerp vanwege zijn tijdloze en elegante eigenschappen die bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardige uitstraling.

Geleid door strakke lijnen en geometrische vormen, wordt de nieuwe FORMANI by Piet Boon ARC hardware serie gedefinieerd door zijn no-nonsense uitstraling. Het unieke silhouet is ontstaan door een cilindervolume exact door de helft te delen. Dit geeft de ARC zijn kenmerkende vlakke zijde en een zijde die wordt gekenmerkt door een boog – waaraan de ARC zijn naam dankt. De winnende deurkruk maakt deel uit van de complete ARC hardware serie, bestaande uit deurbeslag, raambeslag, meubelbeslag en overige accessoires. De evenwichtige serie zal beschikbaar zijn in satin stainless steel en PVD mat zwart, waardoor het geschikt is voor ieder interieur.

De winnende deurkruk is één van de twee nieuwe hardware series van FORMANI en Piet Boon. De lancering van de nieuwe INC & ARC hardware series vierde de unieke tienjarige samenwerking tussen FORMANI en Studio Piet Boon. De INC serie mocht eerder al een design award in ontvangst nemen (Red Dot Design Award 2019). De twee awardwinnende series volgen hiermee de succesvolle ONE en TWO hardware series op, die tot op heden in 45 landen worden verkocht.

Meer ontdekken? Klik hier!