Formani stories
Overzicht

Het Oude Hof (nour series) Bergen, Nederland

A CREATIVE RETREAT IN NATURE

In het Noord-Hollandse Bergen, rustend tegen de adembenemende duinen, is het eeuwenoude, idyllische landgoed Het Hof gelegen. Het landgoed met het monumentale pand ademt geschiedenis en is tot vandaag de dag een geliefde ontmoetings- en belevingsplek. De hoftuin zorgt voor een betoverende oase van rust.

INFLUENCES FROM THE PAST

Naast een rijke natuur zijn kunst en cultuur kenmerkend voor Bergen. De invloed voert terug naar de kunstenaars die zich in het begin van de twintigste eeuw in Bergen vestigden. Deze kunstenaarskolonie ontwikkelde zich in de eerste helft van de vorige eeuw tot invloedrijke groep. De schilders uit die tijd, waaronder John Rädecker en Charley Toorop, staan bekend als de Bergense School. Behalve schilders herbergde Bergen bekende Nederlandse schrijvers, dichters en architecten. In de salons en op de patio’s van de statige herenhuizen filosofeerden zij. Deze traditie vormt de basis van het concept van Edward van Vliet voor landgoed Het Hof.

NEOCLASSIC REFLECTION

Het Hof is een neoklassiek herenhuis omgeven door prachtige tuinen. Het landgoed maakt deel uit van de blooming groep. Kunst, cultuur en natuur komen in sterke mate in het interieurconcept terug. Een interieur dat aanmoedigt tot inspirerende ontmoetingen en momenten van reflectie.

‘My door fittings are the hidden gems of the architectural layers.’ Edward van Vliet

Voor dit project koos architect Edward van Vliet voor doorware die hij zelf voor FORMANI® ontwierp. Hardware die als een verborgen parel het concept polijst, of zoals Van Vliet het zelf omschrijft: ‘My door fittings are the hidden gems of the architectural layers.’ De neoklassieke stijl van de doorware voert terug naar de vervlogen tijden van de kunstenaarskolonie. De moderne uitstraling sluit aan bij de eigentijdse functie die Het Hof vandaag de dag vervult. De koperkleur weerspiegelt de omliggende natuur die zich met de seizoenen meebeweegt.

‘If you honor yourself, the world and the people around you, you should do justice to the talents given to you and explore your gifts.’ Edward van Vliet