Formani stories
Overzicht

Hex restaurant (ARC series) oudewater, the netherlands

Restaurant Hex is gevestigd in het mooiste pand van Oudewater: het historische Arminiushuis. Studio Piet Boon kreeg de opdracht om Oudewater weer culinair op de kaart te zetten en het interieur te transformeren naar een eigentijds high-end maar ook laagdrempelig restaurant, waar de lokale ondernemer, de lokale bewoner evenals een spontane bezoeker zich thuis voelt.

Hierbij hebben we gekeken naar hoe ze een brug kon slaan tussen het heden en het verleden, waardoor bijzondere contrasten zijn ontstaan. De historische architectuur en het karakter van het monumentale pand is in tact gelaten, waardoor de originele schoonheid in ere is hersteld en het een eigentijds karakter krijgt met details van de FORMANI by Piet boon ARC hardware serie.

Het kleurgebruik in het interieur is een vertaling van de goudgele kleurtoon dat zijn oorsprong in de zeventiende-eeuwse schilderkunst en de lokale touwindustrie vindt. Door de wanden te voorzien van een subtiele toon, wist de studio een intieme sfeer te creƫren. De robuuste natuurstenen bar, subtiele zwarte lijnen van de kozijnen, de verlichting en de ARC hardware serie zorgen voor een moderne toevoeging aan het geheel.