Formani stories
Overzicht

Hospitality project August (Timeless series) Antwerpen, Belgium

Van een 19e-eeuws Augustinessenklooster naar een exclusief toevluchtsoord

Project August, Antwerpen
De transformatie van dit 19e-eeuws Augustinessenklooster vond plaats op de site van een voormalig Militair Hospitaal. Dit ambitieuze hospitality project is een project van de Belgische architect Vincent van Duysen. Hij heeft het historische gebouw weten om te toveren tot een high-end en exclusief hotel, maar behelst nog steeds zijn initiële monumentale waarde en vele authentieke elementen.

Timeless
Vincent van Duysen heeft het ontwerp gemaakt met de insteek dat het gebouw eruitziet als 100 jaar geleden en nog steeds hetzelfde uitziet over 100 jaar. Tijdloos dus. Het hotel telt 44 hotelkamers, een bar, een restaurant, een wellness en een shop. Elke ruimte is uitgerust met vele moderne uitvindingen, maar het verleden is nog steeds terug te vinden in ieder detail.

Architectural hardware
De doorware speelt een belangrijke rol in het gehele design. Daarom is er gekozen voor het toepassen van de 1925 deurkruk en de 1938 meubelknop van FORMANI’s Timeless series. De Timeless deurkrukken en meubelknopjes komen terug in iedere ruimte van het gebouw in de kleur mat zwart. De keuze voor deze collectie ligt in lijn met de design filosofie. Het tijdloze en ingetogen karakter van de Timeless series sluit naadloos aan bij de kwaliteit en stabiliteit die leidend zijn binnen het hotel. De zwarte finish geeft daar een extra moderne touch aan.


Meer weten? Vraag een gratis catalogus aan. Klik hier