Formani stories
Overzicht

Kantoren 'Withuishof' (basic serie) Maastricht, Nederland

ONCE UPON A TIME

Hoewel de oorsprong van Withuishof onbekend is, kent dit prachtige 17e-eeuwse object een rijke geschiedenis. Zo werd de hoeve in 1801 aangrijpend vernieuwd, nadat twee dochters van Sleypen met twee zoons van Schoenmaeckers trouwden. Een verbintenis die betekende dat het familiekapitaal van twee families samensmolt.

URBAN WORKSPACE

Het neoclassicistische karakter van dit rijksmonument is te danken aan verbouwingen aan het eind van de 19e eeuw. Deed het landhuis, aan de rand van Maastricht, in de vorige eeuw dienst als buitenverblijf voor de Zusters Ursulinen, toverde de huidige eigenaar het om tot een eigentijdse en inspirerende verzamelplek voor bedrijven.

FEEL THE SPIRIT

Van het rijke interieur, waarvan met zekerheid delen zijn ontworpen door Mathias Soiron, heeft maar weinig de tand des tijds doorstaan. Slecht enkele Lodewijk XVI-stijlelementen zijn bewaard gebleven. De combinatie van deze elementen met hedendaagse meubelen en eigentijdse objecten geeft de hoeve een niet te kopiëren look.

CRISP AND CLEAR DOORWARE

De zwarte doorware uit de Basics serie past bij het schaakspel van de zwart witte vloeren. De no-nonsense vormgeving van de doorware laat de eeuwenoude schoonheid van het gebouw spreken en sluit naadloos aan het eigentijdse karakter. In deze setting ontpopt de Basics serie een veelzijdigheid die te vergelijken is met de verscheidenheid van de in Withuishof gevestigde bedrijven.

OPEN UP!

Ondanks de verstedelijking en het feit dat Withuishof vandaag de dag verschillende bedrijven huisvest, doet het nog steeds denken aan de tijd dat het als buitenverblijf voor de Zusters Ursulinen diende. Al is het maar vanwege de adembenemende omgeving die aanmoedigt tot nieuwe inzichten.