KANTOREN 'WITHUISHOF' 

Er was eens...

Hoewel de oorsprong van Withuishof onbekend is, kent dit prachtige 17e-eeuwse object een rijke geschiedenis. Zo werd de hoeve in 1801 aangrijpend vernieuwd, nadat twee dochters van Sleypen met twee zoons van Schoenmaeckers trouwden. Een verbintenis die betekende dat het familiekapitaal van twee families samensmolt. Het interieurontwerp van dit prachtige gebouw is van Dirk Schouten, Rob Stahl en Marc Vola.

FORMANI referentie ontwerp project - Kantoren Withuishof
Fotografie door Tijmen Ballieux
Zwarte deurkruk op rozet

Stedelijke werkplek

Het neoclassicistische karakter van dit rijksmonument is te danken aan verbouwingen aan het eind van de 19e eeuw. Deed het landhuis, aan de rand van Maastricht, in de vorige eeuw dienst als buitenverblijf voor de Zusters Ursulinen, toverde de huidige eigenaar het om tot een eigentijdse en inspirerende verzamelplek voor bedrijven.

 

Voel de spirit

Van het rijke interieur, waarvan met zekerheid delen zijn ontworpen door Mathias Soiron, heeft maar weinig de tand des tijds doorstaan. Slecht enkele Lodewijk XVI-stijlelementen zijn bewaard gebleven. De combinatie van deze elementen met hedendaagse meubelen en eigentijdse objecten geeft de hoeve een niet te kopiëren look.

 
 

Helder en schoon deurbeslag

De zwarte doorware uit de BASICS serie past bij het schaakspel van de zwart witte vloeren. De no-nonsense vormgeving van de doorware laat de eeuwenoude schoonheid van het gebouw spreken en sluit naadloos aan het eigentijdse karakter. In deze setting ontpopt de BASICS serie een veelzijdigheid die te vergelijken is met de verscheidenheid van de in Withuishof gevestigde bedrijven.

Doe open!

Ondanks de verstedelijking en het feit dat Withuishof vandaag de dag verschillende bedrijven huisvest, doet het nog steeds denken aan de tijd dat het als buitenverblijf voor de Zusters Ursulinen diende. Al is het maar vanwege de adembenemende omgeving die aanmoedigt tot nieuwe inzichten.

Deurkruk op rozet
FORMANI referentie ontwerp project - Kantoren Withuishof
Zwarte deurkruk op rozet met PVD coating
PVD mat zwarte deurkruk op rozet
FORMANI BASICS referentie ontwerp project - Kantoren Withuishof
Zwarte deurkruk op rozet
Zwarte deurkruk op rozet met PVD coating - FORMANI
LBII-19 en LBWC50 mat zwart

Ontdek meer over onze Basics hardware serie.
De BASICS series is een totaal concept, bestaande uit luxe deurbeslag, raambeslag, en meubelbeslag en andere accessoires. Wil je meer te weten komen over onze hardware series? Vraag onze catalogus hier aan of bekijk onze collectie pagina.

FORMANI referentie ontwerp project - Kantoren Withuishof
Zwarte deurkruk op rozet met PVD-coating

Wishlist login

of maak een Wishlist account

Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en minimaal 1 hoofdletter en kleine letter bevatten.