Formani stories
Overzicht

Stadsvilla (edgy serie) Maastricht, Nederland

SEDUCTIVE MODERNISM

Toen architect Mathieu Bruls aanving met de verbouwing van de prachte hedendaagse, witte stadswoning in centrum Maastricht, was deze niet meer dan een oude, lelijke bebouwing. Met wat Mathieu Bruls architectuurtaal ‘gedomesticeerd’ modernisme noemt, transformeerde hij de stadswoning tot een groot gezinshuis met spectaculair trappenhuis als middelpunt.

A HOUSE IN A HOUSE

In de grote woonkamer met vide werd een tweede trap geconstrueerd welke leidt naar een werkruimte en ouderlijk domein op de eerste verdieping. Hiermee is in het huis een plek ontstaan die doet denken aan een afgezonderd appartement.

CONCEPTUAL FOCUS Voor het project koos Mathieu Bruls de doorware serie Edgy. Deze collectie, die hij zelf voor FORMANI® ontwierp, oogt als de directe vertaling van en conceptschets. De vertaling is een antwoord op de maatschappelijke stromingen; doen en maken met een focus op het meest noodzakelijke. Een focus die enerzijds bijdraagt aan economische optimalisatie en anderzijds, vergelijkbaar met meditatie, inzicht en berusting brengt.