Formani stories
Overzicht

Piet Boon Studio Offices (TWO series) Amsterdam-Area, Nederland

PURE

In Oostzaan, nabij Amsterdam, ligt het in 2011 gerealiseerde hoofdkantoor en de multifunctionele showroom van Piet Boon Studio. Kenmerkend voor het gebouw, dat net als het interieur de handtekening van de wereldberoemde Nederlandse ontwerper draagt, is de sobere puurheid. Een puurheid die haar basis vindt in strakke lijnen en verticaliteit.

WHITE SHADOWS

Opvallend is de ruimtelijke vrijheid van het multifunctionele hoofdkantoor waar de dynamische, getalenteerde, internationale, professionele ontwerpers en stylisten werken. Het ontwerp is gericht op de toekomst. Enerzijds omdat het gebouw mooier wordt met de jaren. Anderzijds omdat het zich moeiteloos aanpast aan de groei van de succesvolle interieur-, exterieur- en productdesignstudio. De gedisciplineerde vormgeving, in combinatie met de witte muren en de inval van het licht, zorgt voor een elegant spel van schaduwen. Het is een vertaling van de filosofie die door Piet Boon wordt omschreven als ‘energy neutral’. Een filosofie die staat voor een balans tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit.

PIECES FALLING TOGETHER

De toegepaste doorware-serie TWO by Piet Boon heeft veel gemeen met het hoofdkantoor. De lay-out van het gebouw is een afgeleide van de customer journey met twee routings; één voor de bezoekers van de studio en één voor de medewerkers. Twee routings die samen één vormen, zoals ook de bewerkelijke eikenhouten ontwerpen uit de TWO-serie stukje voor stukje, gepaard met het nodige hand- en meetwerk, als een puzzel samenvallen.

STUDIO JOB

In het oog springt de hoeveelheid kunst in het pand in Oostzaan. Een veelvoud aan objecten van Studio Job, waaronder de gouden wolkenkrabber in de werkruimte van Piet Boon zelf. Ondanks de enorme hoeveelheid glazen wanden biedt het ruimtelijke interieur de kunstwerken een podium om hun verhaal te vertellen. Verhalen die de visuele ruimte vullen.

TRIPLE TWO

TWO by Piet Boon ontpopt zich in drie gedaantes. Er is een combinatie van roestvrijstaal met naturel eikenhout, een lijn bestaande uit roestvrijstaal met zwartgemaakt eikenhout en een 100% roestvrijstalen uitvoering. Alle drie de uitvoeringen komen terug in het pand, alwaar de open ruimtes met de witte en zwarte deuren volop aanmoedigen tot veelvuldig combineren.

EFFORTLESS CHIQUE DOORWARE

Ook al oogt de doorware-serie TWO by Piet Boon in eerste instantie eenvoudig, toch is dit een van de meest bewerkelijke producten uit de FORMANI®-collectie. De assemblage gaat gepaard met het nodige handwerk waarbij elk houten stukje afzonderlijk uitgefreesd wordt en als een puzzel met het roestvast stalen onderdeel in elkaar wordt gezet.