Formani stories
Overzicht

Restaurant Brut 172 (INC) Reijmerstok, The Netherlands

Begin 2020, openende Michelin-chef Hans van Wolde de deuren van zijn luxueuze restaurant ‘Brut 172’. Het restaurant is gevestigd in een voormalige boerderij op een hoogte van 172 in het plaatsje Reijmerstok, een klein dorpje in de buurt van Maastricht dat haar oorsprong vindt in de Middeleeuwen. De eetbeleving wordt als uitzonderlijk ervaren vanwege de prachtige locatie, het perfect uitgebalanceerde interieur en het heerlijke eten.

Het ontwerp van het nieuwe restaurant is gemaakt door Nederlands interieurontwerper Niels Maier. De karakteristieke kenmerken van de historische boerderij, zoals de houten balken en muren, zijn in het ontwerp behouden gebleven. De basis van het ontwerp is de schuur, die tevens als het mooiste deel van het gebouw wordt beschouwd. Op de eerste verdieping zijn twee vleugels gecreëerd, waar de tafels met voldoende tussenruimte zijn geplaatst, waardoor het gevoel van een private-dining area wordt opgewekt. Beide vleugels zijn verbonden door een loopbrug van waar men de open keuken kan zien, en zich eveneens de bar bevindt.

De invloeden van de ‘brute’ omgeving zijn in het ontwerp verwerkt. Het mergelland komt terug in het interieurontwerp door het gebruik van ‘brute’ en zuivere materialen, zoals hout en staal, maar op een verfijnde manier toegepast. De zachte kleurtinten in het interieur creëren een spannend contrast met het rauwe gevoel van de historische boerderij. Het ontwerp roept een gevoel van thuiskomen op.

De ‘doorware’ speelt een belangrijke rol in het gehele design. De deurkrukken in de nieuwste finish ‘PVD satin black’ van onze INC by Piet Boon serie zijn in het gebouw toegepast. Door de moderne en perfecte ergonomische uitstraling van deze grepen ontstaat er een perfecte balans tussen het nieuwe, moderne ontwerp en de karakteristieke kenmerken van het oorspronkelijke gebouw.

Bent u geïnteresseerd in de een van onze hardware series en ontvangt u graag meer informatie? Klik dan hier.