Formani stories
Overzicht

Villa (square series) Noord-Brabant, Nederland

QUADRATIC MINIMALISM

Dat wat het huis eigen maakt, begint al bij de voordeur van de woning in Noord-Brabant. De extreem grote voordeur met de extreem grote voordeurknop uit de Square serie is een voorproefje van het minimalistische karakter dat het project kenmerkt.

HIDE IT

Voor dit project koos Bob Manders om met zo min mogelijk verschillende materialen te werken. De minimalistische aanpak wordt versterkt doordat enkel bewegende onderdelen in het zicht zitten. Veel details zijn weggewerkt, zoals de kozijnen die verstopt zitten achter de wanden.

MAXIMALISING MINIMALISM

In lijn met de minimalistische opzet, is gekozen voor de Square serie van FORMANIĀ®. Een serie die het minimalistische karakter van de woning versterkt.

EXPOSE

Waar de woning richting het openbaar gebied, zoals wegen en bebouwing, is gesloten, staat deze, door toepassingen als grote schuifpuien, optimaal in verbinding met het landschap. Dit landschap krijgt dankzij de minimalistische opzet de volle aandacht.

MIAMI BEACH STYLE

Waar binnenshuis diagonale zichtlijnen zijn toegepast, doet het exterieur denken aan Miami-modern style. De grote muren dienen als soort van projectiewanden die de schaduwen van de bomen weerspiegelen zoals ook het zicht in de woning op de natuur is gericht.