Formani stories
Overzicht

Villa (ribbon series) Oisterwijk, Nederland

BOLD DESIGN

Dit huis in het Brabantse Oisterwijk is een ontwerp van de Nederlandse architect Bob Manders. Ook het gedurfde interieur is van zijn hand. Een interieur dat aansluit bij de karakteristieken van het huis, zijn eigenaar en de omgeving. Het ontwerp is echter meer dan een afgeleide van de drie, het moedigt de onderlinge dialoog aan. De doorware van FORMANI® vervult daarin een verbindende rol.

UNPREDICTABLE HARMONY

Het huis combineert de passie van de ontwerper voor innovatie met een zorgvuldig begrip van het verleden. Daarbij leunt hij op het Nederlandse erfgoed, zoals Rembrandts gebruik van licht, en combineert dit met de smaak van bekende meesters van Vitruvius tot Le Corbusier. Dit resulteert in onvoorspelbare maar harmonieuze ruimtes die overal ter wereld tot hun recht komen.

REALITY IS NOT WHAT IT SEEMS

Typerend is de minimalistische benadering van Bob Manders met een focus op elementen die op het eerste gezicht soms bijna onlogisch overkomen. Een zekere onvoorspelbaarheid die zorgt voor verrassende ontdekkingen. Zoals een draaiende deur die een kamer die in eerste instantie leeg lijkt, transformeert tot praktische ruimte vol boeken met een comfortabele sofa. Of een volledig witte wand die verandert in een kunstwerk wanneer het licht erop valt. De door Bob Manders ontworpen hardwarecollectie Ribbon sluit aan bij zijn werk. De eenvoudige vormgeving, strakke lijnen, asymmetrische draaibeweging en afwezigheid van een slot weerspiegelen de handtekening van Bob Manders.

Hidden beauty, subdued passion: that is what Manders’ work is about.