Formani stories
Overzicht

Villa (Tense series) 't Gooi, Nederland

TAILOR-MADE SUIT
Een huis ontwerpen dat binnen het geldende bestemmingsplan de opdrachtgever gelukkig maakt, is voor Kabaz de ultieme uitdaging. De opdrachtgever had een modern, strak huis voor ogen met een vriendelijke uitstraling. De bouwvlek van de villa in Laren kende echter een paar lastige beperkingen. Het combineren van de wensen met de mogelijkheden van de kavel resulteerde in een huis dat als een maatpak past.

FIRM LUXURY
Natuurlijke, gedurfde materialen komen in de villa terug. Het mat zwarte deurbeslag in combinatie met de witte, houten deuren geeft de entree naar de eetkamer aan de voorzijde van de villa een luxe en stoere uitstraling.

ROOM WITH A VIEW
Het fraaie uitzicht aan de achterkant speelde een belangrijke rol bij het ontwerp. Hier bevinden zich de living en de woonkeuken. Waar de rietenkap bijdraagt aan een warm gevoel, zorgt de openhaard in de fraaie kastenwand in de keuken voor geborgenheid binnenshuis.

CONNECTED
Het stoere karakter van de Tense-serie loopt als een rode draad door het huis. Een sterk stukje hardware dat verschillende materialen en ruimtes verbindt.

ARCHITECURAL ART
Zoals de mix van natuursteen met de roestvast stalen kraan, die rechtstreeks uit het plafond komt, de wc tot een uniek object maakt, transformeert de strakke handgreep de met leer beklede schuifdeur tot een kunstwerk.

IN DE BEPERKING TOONT ZICH DE MEESTER
EEN HUIS ALS EEN MAATPAK

WINE & WOOD
Wijn en hout. Ze vormen de basis van de wijnkelder annex proeflokaal in het souterrain. Het walnoothout uit de keuken is ook hier gebruikt. Samen met de strakke handvatten in het barmeubel creëert het een eigentijdse, warme uitstraling.

KEEP YOUR CLOTHES ON
Sport in de gym, stoom in de sauna of zwem in het water – deze villa in Laren past als een perfect, hedendaags maatpak. Een goede snit, een traditionele herkomst en een eigentijds karakter.