Formani stories
Overzicht

Villa (INC series) Rotterdam, The Netherlands

Studio Piet Boon is gevraagd om het exterieur en interieur te ontwerpen voor een comfortabel en intiem familiehuis, dat past binnen het straatbeeld van een dorp onder de rook van Rotterdam. De villa, bestaande uit vier woonlagen, is van alle gemakken en luxe voorzien en weet het perceel zo effectief mogelijk te benutten.

De kenmerkende zichtlijnen versterken het kalme karakter van de woning. De hal is de ader die door het huis loopt en verbindt de aangrenzende ruimtes, zodat er een open toegankelijke sfeer ontstaat. Desgewenst kunnen de ruimtes door middel van (glazen) deuren worden afgesloten, om meer privacy of een intiemere sfeer te creëren in de functionele ruimtes die zo ontstaan.

Er is gekozen voor een stijl en continuïteit van materialen, in een variatie op de klassieke Piet Boon-stijl. Uitgevoerd in lichte kleuren en verfijnde natuurlijke materialen, is er een sterk, licht en ruimtelijk huis ontstaan dat past bij het gezinsleven. Om het af te maken is het beslag van de FORMANI by PIET BOON INC hardware series toegepast.