Formani stories
Overzicht

Villa (Square series Jan des Bouvrie) 't Gooi, The Netherlands

HET GOOI

De prachtige villa is gelegen in Het Gooi in Nederland. De streek Het Gooi omvat de gemeenten Blaricum, Gooise Meren, Laren, Huizen en Hilversum en geniet vooral landelijke bekendheid vanwege haar prachtige omgeving en de zeer exclusieve woningen die er te vinden zijn. Buiten dat zorgt de aanwezigheid van ‘Mediastad Hilversum’ voor een hoge concentratie van bekende Nederlanders.

VILLA BERGERAC

De villa ademt karakter en historie. Het huis, luisterend naar de naam ‘Villa Bergerac’, en ontworpen door architect J.H.W. Leliman, is oorspronkelijk als zomerhuis gebouwd in 1910 voor de Franse familie Boissevain. De woning, met de omliggende bosrijke omgeving, werd door hen optimaal benut voor het uitoefenen van één van hun grote passies: paardrijden.

STUDIO JAN DES BOUVRIE

Gedurende de laatste jaren verzorgde niemand minder dan Jan des Bouvrie een aantal make-overs van het interieur, hetgeen zich onder andere uit in het gebruik van veel wittinten, al dan niet in combinatie met contrasterend zwart. Het geheel krijgt onder andere kleur door het gebruik van diverse designklassiekers.

SQUARE BY JAN DES BOUVRIE

In de eerste helft van 2017 ontwierp Jan des Bouvrie voor FORMANI serie deurbeslag, onderdeel uitmakend van de bestaande SQUARE serie. De bewoners van de villa, altijd op zoek naar leuke toevoegingen en tevens trouwe aanhangers van de designstudio van Jan des Bouvrie, waren dan ook de eersten die de serie door het hele huis hebben toegepast.

LUXUREOUS FACILITIES

Los van de standaard ruimtes die we in elk huis doorgaans tegenkomen is het huis uitgerust met alle denkbare luxe faciliteiten zoals bijvoorbeeld een binnenzwembad, een gym, een sauna, en een bar.

POLISHED STAINLESS STEEL AND BLACK

De deurkrukken die toegepast zijn, komen terug in twee finishes namelijk mat zwart en gepolijst roestvast staal. Beide kleuren combineren uitstekend met de witte deuren en het witte interieur.

AN INTERIOR IS THE MIRROR OF THE SOUL

50 YEARS OF RENOVATION

De huidige bewoner woont er al bijna vijftig jaar en de villa heeft minstens zoveel verbouwingen achter de rug. Toch is de stijl van de oorspronkelijke architectuur altijd bewaard gebleven. Het huis straalt geborgenheid uit door zijn vele kleine ruitjes en zijn vorm. Wat er ook met het huis gebeurt, het karakter van het huis blijft altijd overeind.

MAN AND MACHINE

Hoewel de serie deurbeslag eenvoud uitstraalt, is het productieproces een intens traject waarbij mens en machine harmonieus samenwerken om een 100% procent perfect product te krijgen, voorzien van subtiel aangebrachte freeslijnen op nek en kopse kant van de deurkruk.