We willen iets tijdloos creëren - een moderne klassieker - met een buigpunt dat reageert op de menselijke aanraking, zoals een rekwisiet op een podium. De deurkruk staat voor overgang en revolutie.
FORMANI by Piet Boon

David

Rockwell

Geboren: New York, USA

Design filosofie: Observeren van een situatie - een proces, object of plaats - en erin geloven dat het beter kan.
Ontworpen voor FORMANI:
FORMANI referentie projecten met onze David Rockwell collectie:

Formani en David Rockwell hebben hun eerste ontwerpsamenwerking tot stand gebracht, wat resulteerde in de hardwarecollectie 'Eclipse'.

"We benaderden ons ontwerpconcept zoals we zouden doen voor een interactief decorstuk op het podium - iets alledaags transformeren in een speciaal object dat een overgang en transformatie markeert in een breed scala aan interieurs", zegt David Rockwell, oprichter en president van Rockwell Group. "Met een buigpunt dat reageert op de menselijke aanraking, is Eclipse zowel een genot om te gebruiken als om te observeren."

Rockwell Group is gevestigd in New York met kantoren in Los Angeles en Madrid. Het interdisciplinaire architectuur- en ontwerpbureau legt bij elk project de nadruk op innovatie en bedachtzame leiderschap. Een werkwijze die goed uitpakte voor onze hardware collectie. Het nieuwe, innovatieve maar verfrissend eenvoudige ontwerp van de collectie heeft een RedDot Design Award 2021 gewonnen in de categorie beste productontwerp. De jury van de prominente RedDot Design Award merkte op: 'Ergonomisch verfijnd en onconventioneel in zijn ontwerp, blijkt deze deurkrukserie in de praktijk net zo indrukwekkend te zijn.'

Zoals de naam 'Eclipse' al aangeeft, diende de maan als inspiratie voor de unieke vorm van het ontwerp.

DR0072.jpg

IN Onze collectie

Wishlist login

of maak een Wishlist account

Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn en minimaal 1 hoofdletter en kleine letter bevatten.